Nieuw lesmateriaal (animatie + lesbrief) over Vondels Lucifer in de maak

Omslag Lucifer

In de categorie goede berichten: aan het einde van 2023 kregen we van Literatuurgeschiedenis.org het verzoek om een nieuwe literatuuranimatie + lesbrief te maken. Het vaste team, Gerda en Bart van Vormverhaal (beeld) en Allard van 3A3D (voice-over en geluid) had er ook weer zin in dus we gaan aan de slag met onze vijfde (!) animatie. De keus viel op Vondels Lucifer, omdat ik zelf ontzettend zin heb om met deze tekst aan de slag te gaan in vwo 4. Dankzij Marijke Meijer Drees’ nieuwe hertaling is de tekst ook echt direct te gebruiken in de klas.

Net als de animatie en lessenreeks bij Sara Burgerhart zal het Vondelproject een zesweeks klassikaal leesproject worden waarin de hertaling van de tragedie centraal staat. De animatie wordt ingezet als aandachtstrekker voor docenten Nederlands (ga met deze tekst aan de slag!) en als eerste introductie op de tekst en de thematiek voor leerlingen. In de opdrachten in de lesbrief zal ik zeker ook teruggrijpen op het origineel.

Als je op korte termijn met de hertaling van Lucifer aan de slag wilt gaan, mail me gerust, dan kun je het lesmateriaal-in-wording uitproberen. Houd de nieuwsbrief in de gaten als je meteen een update wilt ontvangen wanneer het materiaal af is.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *